Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@04:14:02 GMT

دو عارضه مهم و خطرناک کووید طولانی‌مدت +روش درمان

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۴۹۷۲

دو عارضه مهم و خطرناک کووید طولانی‌مدت +روش درمان

به نقل از یورکالرت، در حالی‌ که هیچ درمان شناخته‌ شده پزشکی برای کووید طولانی‌مدت وجود ندارد، ورزش ممکن است چرخه معیوب التهاب که ماه‌ها پس از بهبودی فرد از ویروس منجر به دیابت و افسردگی می‌شود را از بین ببرد.

دکتر کاندیدا ربلو، دانشمند محقق در مرکز تحقیقات زیست‌پزشکی پنینگتون آمریکا، گفت: ما می‌دانیم کووید طولانی‌مدت باعث افسردگی می‌شود و می‌تواند سطح گلوکز خون را تا حدی افزایش دهد که افراد مبتلا به کتواسیدوز دیابتی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک وضعیت بالقوه تهدیدکننده زندگی که در بین افراد مبتلا به دیابت نوع یک رایج است اما ورزش می‌تواند در چنین شرایطی کمک‌کننده باشد و التهابی که منجر به افزایش گلوکز خون و ایجاد و پیشرفت دیابت و افسردگی بالینی می‌شود را درمان کند.  

مشخص نیست چند نفر از کووید طولانی‌مدت رنج می‌برند اما برآوردها از ۱۵ تا ۸۰ درصد در افراد مبتلا متغیر است. بر اساس این ارقام ممکن است حدود یک میلیون نفر از ساکنان لوئیزیانا در آمریکا از کووید طولانی‌مدت رنج ببرند.

کووید طولانی‌مدت باعث می‌شود مرکز کنترل بیماری دیابت به‌ عنوان «مجموعه‌ای از علائم ناتوان‌کننده دیگر» از جمله مه مغزی(احساس خستگی ذهنی یا گیجی که تفکر واضح را دشوار می‌کند)، درد عضلانی و خستگی تا ماه‌ها پس از بهبودی فرد از عفونت اولیه ادامه داشته باشد.

دکتر ربلو می‌گوید: برای مثال ممکن است فردی به کووید سخت مبتلا نشود اما ۶ ماه بعد مدت‌ها پس از برطرف شدن سرفه یا تب به دیابت مبتلا شود.

یکی از راه‌حل‌ها ورزش است. دکتر ربلو و همکارانش فرضیه خود را در مقاله‌ای با عنوان «ورزش به‌ عنوان یک تعدیل‌کننده علائم مداوم عصبی هورمونی کووید» توصیف کرده‌اند.

دکتر ربلو اظهار کرد: شما مجبور نیستید یک مایل بدوید یا حتی یک مایل با سرعت تند راه بروید. آهسته راه رفتن نیز ورزش کردن است. در حالت ایده‌آل یک جلسه ۳۰ دقیقه‌ای ورزش کنید اما اگر می‌توانید هر بار فقط ۱۵ دقیقه و در ۲ جلسه ۱۵ دقیقه‌ای ورزش انجام دهید. اگر می‌توانید فقط یک بار در روز ۱۵ دقیقه پیاده‌روی کنید، این کار را انجام دهید. مهم تلاش کردن است؛ مهم نیست از کجا شروع کنید. می‌توانید به تدریج به سطح توصیه‌شده ورزشی برسید».

دکتر جان کیروان، مدیر اجرایی زیست‌پزشکی پنینگتون و یکی از محققان این تحقیق  گفت: ما می‌دانیم که فعالیت بدنی مولفه‌ای کلیدی برای یک زندگی سالم است. این تحقیق نشان می‌دهد از ورزش می‌توان برای شکستن واکنش زنجیره‌ای التهاب که منجر به افزایش سطح قند خون و سپس ایجاد یا پیشرفت دیابت نوع ۲می‌شود، استفاده کرد.

نتایج این تحقیق در مجله Exercise and Sport Sciences Reviews منتشر شده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: دیابت ورزش کووید طولانی مدت کووید طولانی مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۴۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • همایش تجلیل از خیران سلامت فریدونشهری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند