Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگاه آموزشی مجازی «جمع‌آوری داده‌ها در مطالعات کیفی» به همت پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی و با حضور جمعی از اندیشمندان، متخصصین و دانشجویان حوزه سلامت برگزار شد.

به گزارش ایسنا، دکتر فضل الله احمدی و دکتر عیسی محمدی،‌ اساتید دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس،‌ سخنرانان کارگاه آموزشی مجازی «جمع‌آوری داده‌ها در مطالعات کیفی» بودند که در تاریخ ۲۲ دی ۱۴۰۰ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنران در این کارگاه تأکید کردند، روش های تحقیق کیفی در کنار روش ها و مطالعات کمی، موج سوم تحقیقات یعنی روش های" تحقیق ترکیبی" را تشکیل می دهد. روش های تحقیق کیفی با توجه به ماهیت و هدف، درصدد واکاوی، کشف و معنا دادن به تجارب اصیل و عمیق انسانی در زندگی روزمره است. مطالعات کیفی در دهه های اخیر مورد استقبال متخصصان و محققین رشته های مختلف از جمله علوم سلامت قرار گرفته است.

جمع آوری داده های بعنوان یک رکن مهم هر تحقیق در مطالعات کیفی از اهمیت خاص و مضاعفی برخوردار است. جمع آوری یا به تعبیر دیگر تولید داده ها در مطالعات کیفی ابزار محور نیست بلکه مبتنی بر تعامل محقق و مشارکت کننده و توجه به ظرافت ها و تکنیک ها و مهارت و توانمندی محقق در برنامه ریزی و هدایت مصاحبه با توجه به ماهیت و هدف تحقیق کیفی می باشد.

در کارگاه آموزشی مجازی «جمع‌آوری داده‌ها در مطالعات کیفی»، ضمن مروری اجمالی بر رویکرد مطالعه کیفی و اهمیت جمع آوری داده‌ها در مطالعات کیفی، ویژگی های مصاحبه ی عمیق و اهمیت آن در استخراج داده‌های کیفی تشریح و تأکید شد، فرآیند مصاحبه در تمام رویکردهای کیفی مشابه نیست و جزییات و نحوه طرح سوالات در روش های مختلف مطالعات کیفی تفاوتهایی با هم دارد. با این حال مراحل کلی و گام های مصاحبه در همه انواع مطالعات کیفی تقریبا مشابه است. آنچه در مطالعات کیفی مهم است این است که تسلط مصاحبه کننده به موضوع و توان وی در اجرای مطالعه کیفی و جمع آوری داده ها بستگی دارد.

در ادامه نمونه‌ای از چند مصاحبه واقعی که با روش های مختلف تحقیق کیفی انجام شده بود در کارگاه مطرح گردید و مصاحبه ها از سوی شرکت کنندگان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم بهداشتی، این کارگاه بخشی از سلسله کارگاه‌هایی است که در زمینه طراحی و اجرای مطالعات کیفی برای متخصصان و اندیشمندان علاقمند به یادگیری در این حوزه  در سال جاری برگزار خواهد شد.

پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با هدف دانش افزایی و ارتقا توانمندی متخصصان حوزه سلامت اقدام به برگزاری کارگاه ها و وبینار های مختلفی در ابعاد مختلف حوزه سلامت می نماید که امید است این برنامه های آموزشی نقش موثری در ارتقا توانمندی متخصصان و اندیشمندان دست اندر کار در بخش سلامت داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی کارگاه آموزشی تحقیق کیفی روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۴۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۲ شهر خوزستان ناسالم برای گروه های حساس

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، براساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۱۴ صبح براساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، وضعیت هوا در ایستگاه‌های نیوساید و پست برق شماره سه اهواز به ترتیب با شاخص ۱۱۲ و ۱۱۴ و ماهشهر ۱۱۰ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد.

در این ساعت، وضعیت هوای شهر‌های آبادان، اندیمشک، ایستگاه استانداری و حفاری اهواز، حمیدیه، خرمشهر، رامهرمز، شوش، کارون و هندیجان به علت نبود آلودگی، قابل قبول اعلام شده است.

همچنین وضعیت هوای ایذه، بهبهان، رامشیر، شادگان و شوشتر با شاخص زیر ۵۰ در وضعیت سالم و پاک قرار دارند.

براساس طبقه‌بندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

استان خوزستان ۲۵ ایستگاه پایش کیفی هوا دارد.

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی وسایل نقلیه کشاورزی ویژه رانندگان و کشاورزان فریدنی
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • کارگاه آموزش حقوقی برای مشاوران املاک در کردستان برگزار شد
  • برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز
  • هوای ۲ شهر خوزستان ناسالم برای گروه های حساس
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد