Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی محققان سرطان در کمبریج، تکنیک پیشرفته محاسباتی را با استفاده از اسکن‌های معمول پزشکی ایجاد کرده‌اند که می‌تواند پزشکان را قادر به نمونه‌برداری کمتر اما دقیق‌تر از تومور کند.

به نقل از کمبریج ایندیپندت، محققان سی‌تی‌اسکن (پرتونگاری مقطعی محاسبه‌شده) را با تصاویر سونوگرافی ترکیب کرده‌اند تا یک راهنمای بصری برای پزشکان ایجاد کنند تا آنان را قادر سازد از نمونه‌برداری‌های هدفمندتری برای نمونه‌برداری از پیچیدگی کامل تومور استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آینده این روش حتی می‌تواند جایگزین نمونه‌برداری‌های بالینی با نمونه‌برداری‌های مجازی شود تا  بیماران را از روش‌های تهاجمی در امان نگه دارد.

این تحقیق با سرپرستی پروفسور ایویس سالا، از گروه رادیولوژی مرکز تحقیقات سرطان کمبریج انگلستان، انجام شد. وی گفت: «این مطالعه یک نقطه عطف مهم برای نمونه‌برداری دقیق از بافت را فراهم می‌کند و  به‌ راستی محدودیت‌ها را در تبدیل تحقیقات پیشرفته به مراقبت‌های بالینی عادی کنار می‌زنیم.»

اکثر بیماران سرطانی برای گرفتن ناهمگنی تومور خود که همان تنوع ژنتیکی کامل سلول‌های درون تومور است، تحت یک یا چند نمونه‌برداری قرار می‌گیرند. درک این نکته برای انتخاب بهترین روش درمانی کلیدی است، زیرا سلول‌های مختلف از نظر ژنتیکی ممکن است به درمان‌ها واکنش متفاوتی نشان دهند. کاهش تعداد این نمونه‌ برداری‌ها و اطمینان از نمونه‌برداری دقیق آن‌ها از سلول‌های مختلف به‌ ویژه برای بیماران مبتلا به سرطان تخمدان، از اهمیت زیادی برخوردار است.

سرطان تخمدان سروز درجه بالا (HGSO) شایع‌ترین نوع سرطان تخمدان است و به‌عنوان «قاتل خاموش» شناخته می‌شود زیرا بهبود علائم اولیه آن دشوار است. تومورهای HGSO همچنین از سطح ناهمگنی بالایی برخوردار هستند و ما می‌دانیم که بیماران با سلول‌های سرطانی از نظر ژنتیکی متفاوت، واکنش‌های ضعیف‌تری به درمان دارند.

پروفسور سالا یک گروه چند رشته‌ای متشکل از رادیولوژیست‌ها، فیزیکدانان، تومور شناسان و دانشمندان محاسبات را با استفاده از تکنیک‌های نوین محاسباتی برای آشکار کردن ناهمگنی تومور از تصاویر پزشکی استاندارد، هدایت می‌کند. این تحقیق جدید شامل گروه کوچکی از بیماران مبتلا به سرطان تخمدان پیشرفته بود که قبل از شروع دوره شیمی‌درمانی قرار بود نمونه‌برداری با هدایت سونوگرافی انجام دهند.

بیماران در این مطالعه ابتدا تحت سی‌تی‌اسکن استاندارد قرار گرفتند که از اشعه ایکس و محاسبات برای ایجاد یک تصویر سه‌ بعدی از تومور، با استفاده از چندین برش تصویری از بدن استفاده می‌کند. سپس فرایند رادیومیک که از محاسبات قوی برای تجزیه‌ و تحلیل و استخراج اطلاعات اضافی از داده‌های غنی تصاویر سی‌تی‌اسکن استفاده می‌کند، برای شناسایی و نقشه‌برداری از ویژگی‌ها و مناطق مجزای تومور استفاده شد.

محققان سپس تصویر اولتراسوند تومور و تصویر ترکیبی را بر هم منطبق کردند که با موفقیت تنوع سلول‌های سرطانی را گرفته بود و برای هدایت روش نمونه‌ برداری استفاده شد.

محقق همکار، دکتر لوسیان بیر، از گروه رادیولوژی و برنامه سرطان تخمدان مرکز کمبریج گفت: «تحقیق ما یک گام به جلو برای تجزیه غیر تهاجمی ناهمگنی تومور با استفاده از رادیومیک در مکان اصلی تومور، مبتنی بر سی تی استاندارد مراقبت، برای نمونه‌برداری‌های هدفمند با هدایت سونوگرافی است.»

محقق دیگر این برنامه، پائولا مارتین گونزالس افزود: «ما اکنون از این روش در یک تحقیق بالینی بزرگ‌تر استفاده خواهیم کرد.»

هنگامی‌ که برای اولین بار در حال تشخیص سرطان هستید، احساس می‌کنید که بر روی یک تسمه‌ نقاله قرار گرفتید، هر قسمت از راه بسیار پراسترس است. این روش پیشرفته جدید، نیاز به چندین روش را کاهش می‌دهد و به بیماران فرصت بیشتری می‌دهد تا با شرایط خودسازگار شوند. تشخیص دقیق‌تر تهاجم کمتر به بدن و ذهن را امکان‌پذیر می‌کند و فقط می‌تواند به‌ عنوان پیشرفت مثبت دیده شود.

هدف این تحقیق ایجاد انقلابی در درمان سرطان با استفاده از یکپارچگی مجموع داده‌های بیمار از چندین منبع؛ آزمایش خون، نمونه‌برداری، تصویربرداری پزشکی و آزمایش‌های ژنتیکی برای اطلاع و پیش‌بینی بهترین تصمیمات درمانی برای هر فرد است.

بودجه این مطالعه توسط مرکز تحقیقات سرطان انگلستان و بنیاد مارک برای تحقیقات سرطان تامین شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی سرطان تومور نمونه برداری نمونه برداری ها سرطان تخمدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۶۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، آزمایش بالینی واکسن مذکور توسط صندوق بنیاد NHS بیمارستان های کالج لندن رهبری می شود.

دکتر هدر شاو به پتانسیل این واکسن برای درمان افراد مبتلا به ملانوما نیز اشاره کرده است. واکسن هم اکنون برای بررسی کارآمدی در درمان سرطان های دیگر مانند ریه، مثانه و کلیه تحت آزمایش است. در مرحله قبلی آزمایش واکسن ریسک عود کردن ملانوما در بیماران را کاهش داد.

این واکسن که به طور دقیقmRNA-۴۱۵۷ (V۹۴۰) نام دارد، درمان نئو آنتی ژن است که سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا نوع خاصی از سرطان را در بدن بیمار دنبال کند. هنگامیکه این واکسن با یک داروی ایمونو تراپی به نام پمبرولیزوماب (کیترودا) ترکیب می شود، خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پوست را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

شاو در این باره می گوید: این روش یک درمان شخصی سازی شده و از بسیاری جهات بسیار هوشمندتر از واکسن است.

او در ادامه افزود: هدف اصلی این تحقیقات درمان دائمی بیماران مبتلا به سرطان است.

یکی از نخستین افرادی که این واکسن را دریافت می کند استیویانگ ۵۲ ساله از انگلیس است. او در این باره می گوید: این بهترین شانس من برای متوقف کردن مسیر سرطان است.

به گفته شاو به نظر می رسد درمان مذکور عوارض جانبی قابل تحملی مانند خستگی و درد در بازو دارد.

۲ سال قبل مرحله دوم آزمایش این واکسن نتایج نویدبخشی را نشان داد. در آن مرحله بیماران یک میلی گرم واکسن ام آر ان ای را به مدت ۳ هفته دریافت کردند. آنها همچنین هر ۳ هفته یکبار به مدت یک سال ۲۰۰ میلی گرم کیترودا مصرف کردند.

کد خبر 6089678 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • راه‌اندازی دستگاه توموتراپی بیماران سرطانی در گلستان
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون