Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-28@20:36:07 GMT

انواع روش‌های تحقیق و کاربردهای آن در پژوهش‌های علمی

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۴۳۷۲۳

انواع روش‌های تحقیق و کاربردهای آن در پژوهش‌های علمی

روش‌های تحقیق انواع مختلفی دارد که به‌طورکلی به دودسته کمی و کیفی تقسیم می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه پایان‌نامه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،‌ نگارش پایان‌نامه ازجمله موارد تخصصی است که اغلب دانشجویان در نحوه نگارش علمی آن با مشکلاتی روبرو هستند، از انتخاب عنوان گرفته تا نگارش بخش‌های مختلف پایان‌نامه و اصلاحات تخصصی مربوط به آن، ازاین‌رو خبرگزاری آنا بر آن است تا با ارائه سلسله مباحثی در رابطه با نحوه نگارش پایان‌نامه و نکاتی که در این خصوص دانشجویان باید بدانند، چراغ راهی برای علاقه‌مندان به نگارش دقیق و تخصصی پایان‌نامه‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از خواندن این گزارش دانشجویان و علم‌دوستان با دسته بندی روش‌های تحقیق و انواع مختلف آن در نگارش پایان‌نامه و مقاله‌های علمی آشنا خواهند شد.

روش‌های تحقیق و انواع مختلف آن را می‌توان به‌طورکلی به دودسته تقسیم کرد: کمی و کیفی.

تحقیق کمی مسائل را با استفاده از اعداد توصیف، استنتاج و تحلیل می‌کند. نویسنده بر مجموعۀ داده‌های عددی، خلاصۀ داده‌ها، و استنتاج داده‌ها تأکید می‌کند.

از سوی دیگر، تحقیق کیفی بر روی واژه‌ها، احساسات، عواطف، صداها و سایر عناصر غیر عددی و سنجش ناپذیر تمرکز می‌کند. بنا بر تعاریف، «اگر نتوان اطلاعات را با تکنیک‌های ریاضیاتی تحلیل کرد، اطلاعات مذکور را کیفی در نظر می‌گیرند.

این مشخصه به این معناست که رخداد به‌اندازه‌ای تکرار نشده است که اجازه داشته باشیم داده‌های قابل‌اعتمادی را جمع‌آوری کنیم.

 روش‌های تحقیق و انواع مختلف آن با توجه به ماهیت مطالعه

انواع روش‌های تحقیق با توجه به ماهیت پژوهش به دودسته تقسیم می‌شوند: توصیفی و تحلیلی.

تحقیق توصیفی معمولاً شامل پیمایش‌ها و مطالعاتی می‌شود که هدفشان شناسایی حقایق است. به‌عبارت‌دیگر، تحقیق توصیفی به‌طور عمده با «شرح امور آن‌گونه که هستند» سروکار دارد. محقق در تحقیق توصیفی، هیچ کنترلی روی متغیرها ندارد.

از سوی دیگر، تحقیق تحلیلی اساساً ازاین‌جهت با تحقیق توصیفی متفاوت است که محقق باید از حقایق و اطلاعاتی استفاده کند که در دسترس است و باید از موادی که در دسترس است استفاده کند تا آن‌ها را به‌صورت انتقادی مورد ارزیابی قرار دهد.

 روش‌های تحقیق و انواع مختلف آن با توجه به هدف مطالعه

با توجه به هدف مطالعه، انواع روش‌های تحقیق را می‌توان به دودسته تقسیم کرد: تحقیقات کاربردی و تحقیقات بنیادی. تحقیقات کاربردی را می‌توان نوعی اقدام پژوهی دانست. از طرف دیگر، تحقیقات بنیادی گاهی اوقات تحقیقات پایه و یا محض نامیده می‌شوند.

شباهت‌های بین تحقیقات کاربردی و بنیادی (اساسی) مربوط به شیوۀ به‌کارگیری روشی نظام‌مند و علمی برای انجام مطالعه است.

روش‌های تحقیق و انواع مختلف آن با توجه به طرح پژوهش

بر اساس طرح پژوهش، روش‌های تحقیق را می‌توان در دو گروه طبقه‌بندی کرد: اکتشافی و قطعی. مطالعات اکتشافی تنها حوزه‌ی پژوهشی را بررسی می‌کنند و برای ارائه‌ی پاسخ‌های نهایی و قطعی به سؤالات پژوهشی، تلاشی صورت نمی‌دهند. برعکس، هدف مطالعات قطعی این است که برای سؤالات پژوهشی، پاسخ‌های نهایی و قطعی فراهم کند.

انتهای پیام/4133

منبع: آنا

کلیدواژه: روش تحقیق پایان نامه داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۳۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی زلفی گل در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با انتشار نامه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص اعمال پایه های تشویقی اعضای هیات علمی با انشار نامه مذکور اعلام کرد: یک اتفاق مبارک و موثر برای وزارت علوم تحقیقلات و فناوری (عتف) بخشی ازجورچین (پازل) انگیزشی دوره جدید مدیریت وزارت (عتف).

متن نامه به شرح زیر است :

مهدی مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نامه ای به محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد: بازگشت به نامه شماره ۳۶۸۳۵۲/ و مورخ ۵ فروردین ۱۴۰۳ در خصوص پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی به استحضار می‌رساند:

با توجه به ماده (۷) تصویب نامه شماره ۱۶۰۷۱۶/ت ۶۰۰۲۹ه مورخ ۲ آذر۱۴۰۱ هیات وزیران، دستورالعمل اعطای پایه‌های تشویقی تا (۶۰ پایه) ازسوی آن وزارت خانه ابلاغ‌شده برای تمامی اعضای هیات علمی که از طریق مراکز جذب وزارت‌خانه مربوطه به‌کار گرفته شده یا می‌شوند از سال هزار و چهارصد و ۲قابلیت اجرایی یافته است.

بنابراین محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی تا (۷) پایه موضوع ماده پنجاه و سه آیین‌نامه استخدامی اعضای هیات علمی از تاریخ اجرای ماده مذکور لغو می‌گردد.

علی‌ای‌حال چنانچه احدی از اعضای مذکوردر شرف بازنشستگی هستند در صورت رعایت ضوابط کلی اعطای پایه‌های مورد بحث که دستورالعمل مزبور تشریح گردیده موضوع اعمال پایه‌های تشویقی در محاسبه حقوق بازنشستگی قابل رسیدگی و اقدام خواهد بود.

کد خبر 6087334

دیگر خبرها

  • پایان فصل صید در گلستان؛ صید بیش از ۱۲۰۰ تُن انواع ماهیان استخوانی
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف