Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل ممیزالاشجار در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه در حال حاضر دانشجویان انگیزه‌ای برای فعالیت‌های پژوهشی ندارند، گفت: مشکلاتی که در راه انجام فعالیت‌های علمی و پژوهشی در کشور وجود دارد به صورت ناخود آگاه بر روی انگیزه و کیفیت طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی اثر منفی گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره مشکلات دانشجویان برای انجام فعالیت‌های پژوهشی در کشور بیان کرد: اولین مشکل بزرگ دانشجویان، عدم دسترسی به سایت‌ها، مقالات و ژورنال‌های مختلف علمی روز دنیا است که باعث شده دانشجویان مجبور به استفاده از سایت‌ها و روش‌های غیر مجاز در مجامع بین‌المللی شوند.

دبیر انجمن علمی مهندسی شیمی امیرکبیر بیان کرد: البته درباره عدم دسترسی دانشجویان و مردم به سایت‌های علمی دانشگاه‌های برتر جهان به عملکرد و سیاست‌های مسئولان کشوری و دانشگاهی مرتبط نیست. بلکه تحریم‌های یک‌جانبه غرب بر علیه ایران باعث فیلتر این سایت‌ها شده است.

بودجه مشکل اصلی حوزه پژوهش در دانشگاه‌ها

وی با اشاره به اینکه تخصیص ندادن بودجه کافی به دانشگاه‌ها یکی دیگر از مشکلات حوزه پژوهشی در کشور است، گفت: این امر سبب به وجود آمدن کمبودهایی در حوزه پژوهش از جمله فضای آزمایشگاهی و وسایل و تجهیزات قدیمی شده است.

به گفته ممیزالاشجار، تجهیزات و ابزار آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در دانشگاه‌ها بسیار قدیمی است و نیاز به روز رسانی دارد. زمانی که ساختارهای لازم برای انجام پژوهش در کشور مهیا نباشد قطعا در خروجی و کیفیت پژوهش اثرات منفی است.

این فعال دانشجویی با تاکید بر اینکه پژوهش‌ها باید کاربردی باشد، گفت: نتیجه هر پژوهش‌ باید در نهایت بتواند یک مشکل را در جامعه و صنعت حل کند. همچنین خروجی پژوهش‌ها باید قابلیت اجرایی را داشته باشند.

وی به عدم هماهنگی و همراهی دانشگاه و صنعت اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر بین صنعت و دانشگاه جدایی و ناهماهنگی وجود دارد، که این موضوع باعث شده از یک سو نیازهای پژوهشی صنعت بر طرف نشود و از سوی دیگر نتایج پژوهش‌های دانشگاهی اجرایی نشود.

هم‌گرایی دانشگاه و صنعت در راستای اثرگذاری فعالیت‌های پژوهشی

ممیزالاشجار درباره رفع ناهماهنگی بین دانشگاه و صنعت بیان کرد: استادان برای رفع این مشکل و انجام فعالیت‌های پژوهشی، باید ارتباط خود را با مدیران و صاحبان مشاغل حوزه صنعت تقویت کنند. استادان و دانشجویان نباید خود را محصور در کلاس درس و محیط دانشگاه کنند بلکه باید با بخش‌های مختلف بازار کار و صنایع آشنا شده و ارتباط گیری انجام دهند.

این دانشجوی رشته شیمی دانشگاه امیرکبیر عنوان کرد: البته ارتباط استادان با صنعت مستلزم یک بستر مناسب از سوی دانشگاه‌ها است. اما متاسفانه در شرایط کنونی در بیشتر دانشگاه‌های کشور این بستر فراهم نیست. کم کاری مسئولان دانشگاهی و مدیران صنعت در عدم شکل‌گیری این بستر موثر است.

دبیر انجمن علمی مهندسی شیمی امیرکبیر درباره ارتباط دانشگاه و صنعت در دانشگاه محل تحصیل خود اظهار کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر توانسته با استفاده از برج فناوری خود تا حدی این نیاز را برطرف کند و واسطه مناسبی برای برقراری ارتباط دانشگاه و صنعت باشد. اما تا رسیدن به مرحله ایده آل فاصله بسیاری وجود دارد.

درس روش تحقیق ناآکارمد در آموزه‌های پژوهشی


وی در پاسخ به این پرسش که آیا «درس روش تحقیق برای آشنایی دانشجویان با ساختار علمی مقاله، پایان نامه و فعالیت پژوهشی کافی است»، گفت: استادان در درس روش تحقیق و گزارش نویسی متاسفانه به قسمت دوم درس بیشتر اهمیت داده و مبنای تدریس خود را بیشتر بر مباحث علمی و کمتر مباحث پژوهشی قرار می‌دهند.

ممیزالاشجار در پایان خاطرنشان کرد: درس روش تحقیق بیشتر رویه نوشتن یک طرح پژوهشی را به دانشجویان آموزش می‌دهد. در حالی که آموزش نحوه صحیح سرچ و تحقیق اهیمت بیشتری دارد.

انتهای پیام/

300 / 320 دانشگاه امیرکبیر ابوالفضل ممیزالاشجار مهندسی شیمی هفته پژوهش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه امیرکبیر مهندسی شیمی هفته پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۸۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر علوم به یورش پلیس آمریکا به دانشجویان

وزیر علوم گفت: وقتی که آزادی در دانشگاه لگد مال می‌شود و حمایت و دفاع از مظلوم جرم تلفی می‌شود، به حرمت دانشگاه و دانشگاهیانمان در ایران عزیز اسلامی می‌بالیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با انتشار پست‌هایی در خصوص خیزش دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در صفحه مجازی خود اعلام کرد: وجدان بیدار دانشگاهیان دانشگاه‌های جهان در مقابل درندگی، نسل کشی، کشتن غیر نظامیان، بانوان و کودکان در غزه خروشید.

حمایت دانشگاه امیرکبیر از دانشجویان آمریکا در حمایت از غزه

وی همچنین در پست‌های دیگری عنوان کرد: «وقتی که آزادی در دانشگاه لگد مال می‌شود و حمایت و دفاع از مظلوم جرم تلفی می‌شود، به حرمت دانشگاه و دانشگاهیانمان در ایران عزیز اسلامی می‌بالیم. یورش پلیس آمریکا به تجمع دانشجویان این بار در دانشگاه تگزاس، تظاهرکنندگان تنها خواستار توقف نسل کشی در غزه هستند.

بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضو‌ها را نماند قرار

این اعتراضات حکایت از وجدان بیدار دارد، مسئولین آمریکا، به ندای وجدانتان گوش دهید، درندگی، نسل کشی، کشتن غیر نظامیان، بانوان و کودکان دور از شان بشر و بشریت است، یادتان باشد، خیلی زود دیر می‌شود.

امان از وقتی که خدا بخواهد و امان از وقتی که خدا نخواهد، عزت و ذلت دست خداست، خداوند قدرت مطلق است، با خدا در نیفتید، خدا را باور کنید، خداوند با مظلومان است، خون مظلوم تاوان سختی دارد.»

وی همچنین صبح امروز در میان جامعه دانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد: وقتی جامعه دانشگاهی دنیا در مقابل جنایت‌های اسرائیل بایستند حتما معادله عوض می‌شود و دنیا در مقابل این نسل‌کشی موضع‌گیری خواهد کرد و سازمان‌های بین‌المللی تصمیمات جدی‌تری خواهند گرفت.

وی تأکید کرد: از همه دانشگاه‌های کشور و دنیا می‌خواهم در مقابل نسل‌کشی در غزه، درندگی و کشتن غیرنظامیان زنان و کودکان از خود حساسیت نشان دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • واکنش وزیر علوم به یورش پلیس آمریکا به دانشجویان
  • تحصن دانشجویان آمریکا علیه اسرادیل دنیا را بیدارتر می‌کند/ حالا معادلات یورش به غزه تغییر خواهد کرد/کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد
  • ۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی/ دسترسی به چند صد GPU در سال ۱۴۰۳
  • وجدان بیدار دانشجویان دنیا را در دفاع از مظلوم می‌ستایم
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه